Biondo Bike

Honlap: www.biondobike.hu

Tel: +3620/229-3950

Email: marta@biondobike.hu

Utolsó kommentek

Minden hétvégén közös edzést tartunk és a kerékpárüzlethez közelebb lakó tagokkal hét közben is együtt kerékpározunk reggelente. A tagok teljesítő képessége, felkészültsége rendkívül széles skálán mozog sajnos, de megpróbálom a közösséget arra szoktatni, hogy figyeljenek egymásra.
Van aki több éve kerékpározik, van aki csak pár hónapja kezdte. Ezen belül is létezik aki versenyezni szeretne és van aki csak az egészség megőrzése érdekében választotta ezt a sportot. Más és más a motiváció és az erőviszonyokra is nagyon figyelni kell.

Nehéz egy 40 éves családanyát együtt edzeni egy 17 éves világbajnokkal. Óriási toleranciával, fantázia dús munkával ezt többé-kevésbé mégis sikerült megvalósítani. A legnagyobb sikerélmény számomra talán nem is egy-egy verseny, amit a színeinkben nyernek a klubtagok, hanem hogy ez a családanya 40 km/h-s sebességgel, váltott vezetéssel el tud menni Vácig egy év kerékpározás után. Innen is látszik elkezdeni sohasem késő. Hogy ezt elérjük rendkívül nagy türelem és következetesség szükségeltetik. Minthogy dolgozó emberekről van szó mindig személyre szóló feladatot kapnak. Edzésenként is változót, hiszen lehet, hogy a múlt hétvégén még formában volt, de azóta nem is ült kerékpáron és nem lehet terhelni e miatt. Mindig igyekszem, akár terhelések alatt is végig kérdezni, kinek mennyi a pulzusa. Nem feltétlen pulzusmérő óra kérdése az állandó kontrol, több éven keresztül csak egy karóra állt rendelkezésünkre és mégis tudták az edzők, kinek mennyi a pulzusa.

Mindig jönnek új tagok, akiknek az alap kerékpáros tudást, helyes kerékpár beállítást el kell magyarázni és csak, ha már a gyakorlatban is alkalmazni tudják állhatnak be a sorba . Így nem veszélyeztetik saját és mások testi épségét. Sokan úgy gondolják a kerékpárt csak hajtani kell és aki erővel bírja gondja nem lehet. Sajnos vagy talán nem is sajnos, de ehhez a sportághoz rendkívül nagy sportintelligencia szükségeltetik. Akik eljutnak a profi szintre nem véletlenül kerülnek a világ élvonalába. Hibázhatnak ők is, de száz esetből 98-szor tudják mennyit kell inniuk, enniük, hol kell kanyarodniuk, hogy ne érje őket az oldalszél, melyik áttételt szabad hegynek felfelé és melyiket a sprintnél hajtaniuk, pillanatnyi erő állapotuknak megfelelően. Tehát senki ne képzelje, hogy nagy eredményeket érhet el pusztán a testi erejével. Az edzők jobban örülnek egy közepes képességgel rendelkező, de a fejét használni tudó versenyzőnek, mint egy buta tehetségnek. Ha valaki hallgat egy nála talán gyengébb, de tapasztaltabb társára sok kudarctól mentesülhet és nem a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy mégsem neki van igaza.

Címkék: edzés kerékpár biondo bike club

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biondobike.blog.hu/api/trackback/id/tr552894460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása