Biondo Bike

Honlap: www.biondobike.hu

Tel: +3620/229-3950

Email: marta@biondobike.hu

Utolsó kommentek

Bár szomorú hírként árnyékolja be a Pinarello 2012. évi modelljeinek bemutatását, a családi vállalkozás legfiatalabb tagjának, egyik motorjának, Andrea Pinarellonak a tragikus halálhíre, talán azzal adózunk emlékének leginkább, ha kicsit szólunk az új DOGMA2 csúcsmodellről, melyet egyébként 2011. augusztus 13-17 között megtekinthetnek boltunkban szuper rekord szettel szerelve, fehér- piros-fehér színben.

 

 
 
A váz és a villa anyagát továbbra is a Pinarello exkluzív szállítója az autógyártásból és a repülőgép iparból már ismert Toray cég, Torayca részlege által megalkotott Carbon 60HM1K alapanyag adja, melyről egy korábbi cikkünkben már olvashattak.
  
A DOGMA2 sokak szerint talán legfontosabb ismérve a súly, mely ennél a típusnál 54 méret esetében mindössze 920 gramm, ez a korábbi DOGMA 1 esetében 950 gramm volt.
 
 
 
 
 
A másik, megítélésünk szerint sokkal fontos változás, hogy a homlokcső aerodinamikai jellemzőit úgy alakították ki, hogy a szemből nézve kissé kúpos, felül 1 1/8-os, míg alul a korábbi 1 ¼-es mérettel szemben 1 ½-es méretű és ez, az aszimmetrikus első villával együtt 19 %-kal növelte a fékezési merevséget. A kerékpár sokkal jobban fékezhető és természetesen ezt követően az egyéb jellemzői miatt jobban felgyorsítható. Akár a nyeregből való kiállással, mivel a váznak 14 %-kal nőtt az oldalirányú torziós merevsége, nagyobb erőt lehet az erőátvitelen keresztül a láncra és a hátsó kerékre juttatni. Egyébként, ha már itt tartunk a számítógépes elemzések azt is kimutatták, hogy pont az aszimmetrikus vázgeometria miatt 6%-kal javult, szimmetrikusabbá vált a hajtás is.
 
Mindezek a változtatások a sprinterek erőátvitelét épp oly jól segíthetik, mint a kigyorsítást egy szökésnél, akár sík terepen illetve az emelkedőn, vagy éppen a felfelé hajtáskor a nyeregből kiálló versenyzőket. Természetesen biztonságosabbá teszik a lejtmeneteket a fékezéseket és a kanyarokban ébredő erők elnyelését segítik, továbbá azt követően megkönnyítik az újbóli nagyobb sebesség felvételét.    
 
A vázhoz kapcsolódó szettek fejlődése elengedhetetlenné tette, hogy az új váz képes legyen fogadni az elektromos váltók vezeték és energia ellátó rendszerét mindenféle kötegelés nélkül. További újítás, hogy az integrált bowdenek vázon belül vezetettek és rejtett az alsó bowden vezetés is. Kisebb változás, hogy az ülőcsőből 5 millimétert lefaragtak, ami azok esetében lehet kedvező, akiknek nem kell annyira kihúzni a nyeregcsövet, mert így esetükben arányosabb lesz a váz nyeregcső viszonya.
 
A DOGMA2 12 színben lesz kapható és természetesen a személyre szabott MyWay™ rendszer is biztosított a gyártó részéről.
 
Nézzenek be hozzánk és tekintsék meg személyesen ezt az ipari remeket…! 

Címkék: kerékpár pinarello kerékpárüzlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biondobike.blog.hu/api/trackback/id/tr153147124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása