Biondo Bike

Honlap: www.biondobike.hu

Tel: +3620/229-3950

Email: marta@biondobike.hu

Utolsó kommentek

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a 29"-os kerékméretnek komoly kihívója akadt. Egyesek már arról cikkeznek, hogy a 26" kinyírása után, most a 29-erek következnek, és néhány év múlva, szépen lassan újra egyetlen kerékméret létezik majd: ez lenne 650B... Azt hiszem, az előbbi megállapítás mindenképpen túlzás, több okból kifolyólag is. Egyrészt azért, mert a 29"-erek nagyon technikás, nehéz terepen -felfeléken és lejtőkön egyaránt- tagadhatatlanul megmutatkozó előnyeit a 650B értelemszerűen nem tudja felülmúlni, mint ahogy egy magasabb kerékpárosnak is több okból kifolyólag a 29-er jobban megfelel. De ugyanez igaz a 26"-osoknál is, amelyeket a DH-szakágból véleményem szerint nem tudnak kiütni a már ismert okoknál fogva. Ettől függetlenül, azt, hogy a 27,5" legyen a legelterjedtebb, legtöbb felhasználási területre alkalmas kerékméret, én nagyon is el tudom képzelni. Ez legfőképpen a két előbbiekben említett méret pozitív tulajdonságainak ötvözése, és középutas megoldásai miatt lehet igaz, illetve a régi 26" helyett láthatólag ezzel próbálják meg annak célközönségét (újra) megtalálni...  

401 XB.JPG

A múltkori cikkünkben már utaltunk arra, hogy a Wilier új 2014-es 650B kerekű monti-palettája nem csupán a legutóbb tesztelt 101 XB-ből áll... (ahogy a 29"-os kerekű kollekciójukban is számtalan szintű és felszereltségű modell megtalálható) A kedvenc kategóriámban itt van a "kistestvér", a 401 XB!

Ami a 101 XN-nek a 501 XN, az a 101 XB-nek a 401 XB! A Wilier 401 XB -mint ahogy azt az előbbi relációval is érzékeltetni próbáltam- tulajdonképpen a 101 XB tökéletes mása, leszámítva a vázanyagot (egy másik szénszálból van) és a festést. A végeredmény pedig egészen megdöbbentő lett, mint ahogy az ára is! Nézzük, mit tartogat számunkra ez a minden elemében meghökkentő bringa!   

MEGJELENÉS ÉS DESIGN

A kerékpár kétféle színvariációban létezik. Az egyik egy matt lakkozású fekete alapon égkék szín, a másik pedig egy fényesre lakkozott fekete alapon zöld színű változat. A kerékpár jellemzően -ahogyan azt a bevezetőben is elmondtam- nagyon hasonlít a 101 XB, hiszen formáját és geometriáját tekintve ugyanaz, színeiben pedig semmivel sem kevésbé csinos. Az összkép talán ennél a gépnél a legjobb, minden annyira a helyén van, hogy az már időnként szinte zavaró. Erről a bringáról is el kell mondani, amit mindenki lát: gyönyörű. A Wilier a montik terén valahogy képtelen a legkisebb hibára is... 

401 XB 3..JPG

VÁZTECHNOLÓGIA

A váz a Toray/Mitsubishi 46 tonnás szakítószilárdságú karbonszövetéből készült monocoque technológiával - ez a második legjobb szénszálas konstrukció, ami mostanában elérhető. A vázon lévő érdekességeket, technikai újdonságokat már a 101 XN, 501 XN és a 101 XB esetén kiveséztem (aszimmetrikus láncvillák, túlméretes és tapered fejcső, BB92-es, press fitt-es középrész, vázon belül vezetett bovdenek, Integrated Frame Protector stb...), de talán még annyit elmondanék róla, hogy az összes karbonvázas Wilier MTB-on külön kimeneteket csináltak a vázon a jövőbeni Shimano elektronikus monti-szettekhez! Egyébként ez a karbonszál és ezek a megoldások már számos profi versenyző alatt nagy sikerrel teljesítettek szolgálatot, magam is többször próbáltam, és valóban: egészen kivételes.

401 XB 2..JPG

FELSZERELÉS ÉS ALKATRÉSZEK

A kétféle színvariációhoz két opcionálisan választható felszereltség-csomag dukál. A 501 XN-hez hasonlóan itt is van egy full-Shimano XT-vel szerelt opció, illetve egy XT-MIX névre hallgató változat, mely XT/SLX és Deore alkatrészekből áll. Mindkét változathoz a Rock Shox Reba RL 27,5"-os villája tartozik, illetve a full-XT-s lehetőséghez a Reba-nak a "Thru Axle" változata. W.A.R.P. kerekek és kiegészítők, illetve Selle Italia nyereg teszik teljessé ezt a nem mindennapi kerékpárt! A 401 XB tömege is elég karcsú, XT-MIX-es felszereltséggel, M-es méretben mindössze 10,5 kg!  Úgyhogy felszereltség és össztömeg tekintetében nem lehet panasz, és ha valaki ránéz az árcédulára, akkor egészen ledöbben, hogy ennyiért ilyen kerékpárt lehet kapni. A Wilier 401 XB-t több 2014-es modellel egyetemben most bevezető áron megvásárolhatjátok a hivatalos magyarországi Wilier forgalmazónál, a Biondo Bike-nál!

401 XB 4..JPG
POZITÍVUMOK:

- hihetetlenül erős és merev váz számtalan technikai újdonsággal

- gyönyörű festés

- jó alkatrész-harmónia

- kis tömeg

- kedvező ár

NEGATÍVUMOK:

- ne vicceljünk...

Összességében véve egy fantasztikus és egyben sokak által elérhető árú kerékpárt ismertem meg a 401 XB-ben. Nagyon komoly váz, jó alkatrészek, kis tömeg és szemet gyönyörködtető design. Aki egy csúcskategóriás karbonvázat szeretne, felső-középkategóriás alkatrészekkel, rettenetesen vonzó árcédulával, és magassága vagy valamely egyéb ok miatt nem szeretne 29-ert - annak a 650B-s 401 XB a létező legjobb választás!


Pontjaimat pedig nem is pedig magyaráznám:

 

10/10

 

   

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biondobike.blog.hu/api/trackback/id/tr475388142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása