Biondo Bike

Honlap: www.biondobike.hu

Tel: +3620/229-3950

Email: marta@biondobike.hu

Utolsó kommentek

A Belluno - Nevegal közötti 16. szakaszt nagy várakozás előzte meg. A szurkolók kíváncsiak voltak, hogy a korábbi három kemény nap után, hogyan sikerült regenerálódni a versenyzőknek, továbbá a Nibali és Scarponi közti párharc az összetett 2. helyért hogyan alakul. Maga a táv mindössze szűk 13 kilométer volt, amely alatt azonban, közel 700 méter szintet kellett leküzdeni, egy helyütt egy 14 %-os résszel. Mivel valóban hegyi időfutamról beszélhettünk, a versenyzők többsége a hagyományos kerékpárjával vágott neki a távnak, nyilván megfelelő áttétel választva.
 

A versenyt beárnyékolta a spanyol Xavi Tondo tragikus halálának híre. Az etapon végül, talán nem véletlenül, Contador diadalmaskodott, tovább növelve előnyét az összetettben. Győzelmét honfitársa emlékének ajánlotta.

 

 

Contador mögött Vincenzo Nibali, Michele Scarponi vívott nagy csatát, s bár Nibali második lett, nem sikerült megelőznie az összetettben Scarponit.

Továbbra is jól szerepelt José Rujano Guillen, már az előkelő ötödik helyet foglalja el az összetettben. Sikerének titkát csapatfőnöke a biztos háttérben, a csapatlégkörben látja. Szintén jól teljesített a korábbi napokban is jól hajtó Gadret, aki, bár nem igazi időfutam menő, a nehéz pálya ellenére a tizenhatodik helyével tartja pozícióját, és az összetett negyedik helyén áll. Contador jó teljesítménye ellenére még nem szabad a versenyt leírni, mivel sok nehéz, és érdekes szakasz következik. Nyilván ezt ő is tudja és nem véletlenül gyűjtögetette ilyen tudatosan és szorgalmasan előnyét.

A versennyel kapcsolatos naprakész információk és a jelenlegi állás talán a La Gazetta dello Sport speciális kiadásában tekinthető át a legjobban.

A versenyhez kapcsolódó érdekes hír, hogy haza küldték Contador szerelőjét. Pontosabban akkreditációját visszavonták, miután magát elragadtatva egy szurkoló magatartását támadásnak értékelte és az általa vezetett autó ajtajával „elütötte” az érintettet.
Kétségtelen tény, hogy a szurkolók időnként magukból kissé kivetkőzve, a versenyzőt sokszor zavarva igyekeznek kifejezni szeretetüket, esetleg ellenszenvüket. Egy-egy jó szándékú lelocsolás, érintés, lökés is nagyon kizökkentheti a versenyzőt a ritmusából, a negatív indítékúakról nem is beszélve. Minden rajongónak magának kell átgondolnia, hol a határ, figyelembe véve, hogy jelenléte is hatalmas motiváló erő…

Címkék: kerékpár giro d italia

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://biondobike.blog.hu/api/trackback/id/tr942931295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.25. 16:42:03

Megint láttam egy versenyző alatt tegnap egy teljesen mattfekete, jelzés és reklám nélküli kerékpárt.

Az mi az? És miért?

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.25. 16:57:24

Na, ez a mai, (17 etap), befutó elég érdekes volt. Nem kis lögdösődés volt az utolsó 10 méteren. :-(

Lesz dolga a zsűrinek meg a bíróknak.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.25. 17:06:32

@hideg.gergo:

El is vették a győzelmet Visconti -tól. Teljesen jogosan, szerintem.

BiondoBike 2011.05.26. 09:21:18

@hideg.gergo - hideggergo.blog.hu: Az lenne egy nagy segítség, hogy kiderítsük mi is ez a fekete kerékpár, ha tudnánk melyik csapat versenyzője ült rajta.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.26. 16:08:45

@BiondoBike:

Az segít valamit, hogy egy férfi volt, színes kerékpáros mezben és volt rajta sisak? :-)

Fogggalmam sincs. Azért mert szerencsés vagyok, és napközben élőben nézhetem a közvetítést, mert érdekel, még nem értek ám hozzá. De most nagyon figyelek, hátha.

live: 46 km/h az eddigi átlagsebesség. Azért ez egy kicsit több, mint amire bárki is számított.

A kommentátorok Barbara KRESZ ügyén beszélgettek. Nem nyitnék vitát, de a jogszabály mindenkire érvényes közúton. Ennyi.

BiondoBike 2011.05.26. 17:28:23

@hideg.gergo - hideggergo.blog.hu: A jogszabály mindenkire érvényes, azonban a jogszabályoknak az a dolguk, hogy kövessék az életet, pontosabban az életviszonyokat a társadalomban szabályozzák.. Ha sok a kerékpáros, sok szakág van, nem biztos, hogy nem kell módosítani akár a kanyarodásra vonatkozó szabályokat, vagy a kötelező felszerelések körét. Nos amilyen a magyar kerékpáros társadalom, ezenbelül az országúti kerékpározás helyzete, érdekérvényesítő képessége, pont olyanok a jogszabályok.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.26. 18:11:21

@BiondoBike:

Igen. Egy érvényben lévő jogszabály az egy érvényben lévő jogszabály. Akkor is be kell tartani, ha f*szság. És ha éppen egy „hírességgel” szemben alkalmazza azt a jogalkalmazó, (jelen esetben rendőr), abban sincs különbség. És ha a hölgyet elcsapta volna egy szabályosan közlekedő autó, mert nem látja megfelelően?

Különböző fórumokon, rádióban, tévében mindenki a rendőröket szapulja. Miért is? Mert végezték a munkájukat?

A jogalkotó, aki felé jelezni kell a problémákat. Parlamenti képviselő, szakminisztérium, stb. És igen, érdekképviseletek, szakosztályok, civil csoportok lépjenek erre az útra.

De egyelőre ez a törvény, tessék betartani.

BiondoBike 2011.05.26. 20:50:21

@hideg.gergo - hideggergo.blog.hu: Nos innen nem hiszem, hogy megoldjuk a problémát, tény mindenki végezze a dolgát és tartsa be a (jog-játék)szabályokat. Továbbá tekerje a bringát... ha szeretné...
süti beállítások módosítása