Biondo Bike

Honlap: www.biondobike.hu

Tel: +3620/229-3950

Email: marta@biondobike.hu

Utolsó kommentek

A Giro d'Italia a 17. szakasszal folytatódott Feltre és Tirano között. A táv 230 kilométer volt, amely egy második kategóriás emelkedő a Passo del Tonale kivételével, amely átlagban 6%-os meredekségű 15 kilométeren, az elmúlt napokhoz képest, azt mondhatjuk, nem jelentett nagy gondot a mezőnynek. A hágó után egy nagy gurulás és egy kisebb „hegy”, az Aprica várt még a kerekesekre, ami olyan szempontból volt érdekes, hogy az utána következő lejtő és egyenes rész 18 kilométere. kedvező volt egy jó szökéshez.

 

Nagyjából ez is történt, a korai elmenés mintegy 3 perccel hamarabb hazaért. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy nagyobb, 16 fős csoport lépett el a mezőnytől, melyben például Kanstanstin Svitsov is megragadt, aki közel három percet hozott és ötödik helyre lépett előre az összetettben. A csoportban tekert még többek közt Pablo Lastras, Jan Bakelandts, Diego Ulissi és Giovanni Visconti is, akik a véghajrában az elsőségért is küzdhettek.
Ulissi és Visconti kisebb csetepatéba keveredett, az utóbbi sérelmezte, hogy a másik őt bezárja, a kordonok felé tereli, szorítja. Nem túl sportszerűen egy kis fenék paskolással csinált helyet magának, és bár elsőként ért célba, a zsűri elvette tőle ezt a győzelmet és csak harmadik lett. A döntés értelmében az elsőséget Ulissi a
LAMPRE-ISD kerekese, egy szép Wilier kerékpár nyergében szerezte meg. A győztesről érdemes megemlíteni, hogy 21 éves, egy éve profi és immár két győzelemmel büszkélkedhet.
 
 
 
Contador vezető pozícióját az elmenés nem veszélyeztette, kényelmesen megbújt a mezőnyben. Csak arra figyeltek csapatával, nehogy meglepetés érje. A nap során a Liquigas gárdája is sokat vállalt magára, illetve az összetettben a hetedik helyen található Mencsov emberei is.
 
 
 
A mai 18. etap Morbegno - San Pellegrino Terme között hasonló lesz a tegnapihoz, a végén egy második kategóriás hegy és egy nagy gurulás vár a résztvevőkre, ami ismét jó lehet egy szökésnek.

Nem kell megijedni, a bácsi nem indul...

Címkék: kerékpár giro d italia

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://biondobike.blog.hu/api/trackback/id/tr502933904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.26. 16:21:51

"egy kis fenék paskolással csinált helyet magának"?

Konkrétan arréb lökte. Elengedte a kormányt és lökte.

És nem volt rászorítva a kordonra annyira. Sőt, a harmadik versenyzőnek vagy 3-4 métert kellett oldalra húzódnia a lökés miatt.

Coccotti 2011.05.26. 17:21:27

az egysejtű visconti az út jobb oldaláról vágott át balra, hogy ott lökdösődhesen. innen szeretnék neki gratulálni! :)

BiondoBike 2011.05.26. 17:22:14

@hideg.gergo - hideggergo.blog.hu: Minden csak nézőpont kérdése... de tény nem volt sportszerű. Mi hír a titokzatos fekete bringáról? Milyen szinű mezben volt, aki rajta ült?

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.26. 17:47:26

@Coccotti:

Ezer lassításban mutatták. Még csak nem is volt annyira odaszorítva. És igaz! Ő ment be oda.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.05.26. 17:51:55

@BiondoBike:

Nem láttam ma, mert a mezőnyt gyakorlatilag nem is mutatták. Az érdekesség az első három szökevény megy a negyedik-ötödik páros volt.
süti beállítások módosítása